Viva Göteborg

Weekend Göteborg - Här får du vägledning för en lyckad weekend
För dig stackare därute i den svenska myllan som inte bor i Göteborg, kan det vara ett bra alternativt att besöka Sveriges bästa stad under en weekend. Men vad finns det då att hitta på under en weekend i Göteborg. Massor, såklart.

Vilket slags weekendpaket eller hotellweekend eller vilka slags nöjen och aktiviteter du ska ägna dig åt, beror förstås helt och hållet på vad du är ute efter. Mitt tips är att bara åka till Göteborg för en weekend utan någon planering, och bara njuta av stadens utbud av nöjen, aktiviteter, restauranger och - om andan faller på - shopping. Oavsett vad du söker, finns det en hel del bra tips på denna sida om weekend Göteborg. Här skrivs det inte så mycket om olika slags boenden och hotell, utan mer om vilka aktiviteter i Göteborg som kan vara roliga och prisvärda att ta för sig under en weekend i Göteborg.

Spa Weekend Göteborg - ett par förslag

Personligen skulle jag säkert, om jag nu inte hade priviligiet att bo i Göteborg, gå ut och äta en god bit mat först och främst. Göteborg har på sistone skaffat sig en alldeles utmärkt utbud av restauranger. Och du behöver inte boka bord i dessa tider, alltså under lågsäsongen. Utgå ifrån Götaplatsen och promerara sedan ner längs Avenyn och ner mot Kungstorget. Hittar du ingen restaurang som faller i smaken här, så vik in på Vasagatan eller Storgatan och leta vidare.
Det kan också nämnas att många numera åker på en så kallad Spa Weekend i Göteborg, vilket givetvis är ett perfekt upplägg om man bara vill koppla av och ha det gött. Ett välkänt Spa-hotell som jag vet att många uppskattar, eller kanske snarare att det är ett hotell med spa-anläggning, är Panorama Hotell i Johanneberg, närmare bestämt i mitten på Eklandagatan. Här har man både nära till stan och Avenyn, Liseberg och förbindelserna på Korsvägen, vilket gör det till ett utmärkt boende även för dig som vill kombinera en Spa weekend med en shopping/mat weekend Göteborg.